Holistische visie

Wat betekent holistisch?

Skinology voor welzijn werkt vanuit een holistische visie. Dit betekent dat lichaam, geest en ziel als één dynamisch geheel gezien wordt. Er wordt niet alleen naar een specifieke klacht, of specifiek huidprobleem gekeken, maar naar jou als mens in z’n totaliteit. Fysiek en mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit betekent dat zowel je voeding als je manier van leven, je emotionele gesteldheid plus ook erfelijke invloeden en externe omgevingsfactoren maken wie je bent en hoe je je voelt. Past alles als een puzzel in elkaar? Dan ben je in harmonie. De energie stroomt vrij door je lijf. Je voelt je fit en vitaal. Je hebt geen lichamelijke en geestelijke klachten. Je zit gewoonweg goed in je vel.

Echter, wordt de energiestroom geblokkeerd?
Omdat je bijvoorbeeld langdurig kampt met veel spanningen?
Door hoge werkdruk of privéproblemen?
Dan kan zich dat op allerlei manieren uiten. Zo kun je spanningshoofdpijn hebben of last van maagklachten.
Maar, ook een hoge bloeddruk, concentratieproblemen, slapeloosheid en neerslachtigheid kunnen je parten spelen. Verergeren je allergieën? Krijg je last van netelroos,
eczeem of acné?
Dan ben je uit balans, aldus onze zienswijze.


Met holistische massages en alternatieve huidverzorging kan het zelfregulerende vermogen van het lichaam z’n werk beter gaan doen. Ook kan holistische coaching je helpen beter de signalen van je lichaam te herkennen. Immers, als je jezelf begrijpt, aanvoelt en weet wat je energie geeft kun je jezelf gezond houden.

Soms start een behandeling met mindfulness in de vorm van meditatie een klankschaal of ontspanningsoefeningen. We zijn als westers mens vergeten te leven in het moment. We zijn altijd onderweg naar het volgende doel, de volgende uitdaging, naar meer schoonheid en meer uitdagingen. Ik nodig je uit om écht aan te komen. Hier, op dit moment, want dit moment is helemaal voor jou.

Wees mooi, wees mindful, wees welkom!

 

 

© Skinology | 2018
www.n-ythingdesign.nl