Huidverbetering

Bij Skinology voor huid en voet geven we behandelingen die de huid verbeteren en gezonder maken. Resultaat is een fijnere huidstructuur, egale teint, verminderde irritatie en goede resultaten bij acne en rosacea.
Hieronder vind je de informatie die je verder op weg helpt naar een gezondere huid!

Volwassen acne, of toch rosacea?

Rosacea is een veel voorkomende huidaandoening, die zich kenmerkt door rode plekjes in het gezicht. Meestal uit het zich op de wangen en rondom en op de neus. Rosacea gaat gepaard met duidelijk zichtbare verwijde bloedvaatjes (teleangiëctastieën, couperose) of puistjes (welke gevuld zijn met vocht). Deze huidaandoening komt voornamelijk voor bij mensen met een lichte huidskleur in de leeftijd van 30 tot 60 jaar. Vaak wordt rosacea verward met acne. De bultjes die door rosacea veroorzaakt worden lijken veel op gewone puistjes. Echter het is van cruciaal belang, dat deze extreem gevoelige huid niet als een acne huid behandeld wordt. De onstekingen zijn geen ontstoken talgklieren, maar ontstoken haarvaatjes. 
Wij behandelen Rosacea op diverse manieren.       

Acne is een veel voorkomend probleem dat meestal tijdens de puberteit ontstaat. Er bestaan veel verschillende soorten acne. Onder invloed van hormonen wordt er meer talg aangemaakt. Deze glimmende laag over je huid veroorzaakt mee-eters, white heads en comedonen. Wanneer de talgklieren verstopt raken, ontstaat er een ontsteking. Ofwel puistjes en pukkels. Meerdere van deze onstekingen noemen we 'actieve' acne.
Om dit huidprobleem op te lossen ben je afhankelijk van meerdere factoren. Namelijk: je leeftijd (die we helaas niet kunnen beïnvloeden) stress, hygiëne en voeding.

In de afgelopen jaren hebben wij in de praktijk een enorme toename van acne bij volwassenen gezien. De ontstekingen die veel voorkomen op de kaaklijn en op het wanggebied ontsieren de huid en laten vaak ook nog vervelende littekens achter. Vooral vrouwen, bij mannen zien we dit veel minder. Vrouwen die tijdens de puberteit niet tot weinig last van puisten hebben gehad, lijken van de één op de andere dag een vervelende vorm van acne te hebben ontwikkeld. 
Hormonale schommelingen, stress, voeding en verstoppende cosmetica speelt allemaal een rol bij volwassen acne.

 Afspraak maken   

© Skinology | 2024
www.n-ythingdesign.nl